Altaista skeittipuistoiksi

Minna Kontkasen muotoilutärpeissä Kari Voutilaisen luksuskellot, skeittaava Aalto2-museo ja uusi Nato-postimerkki.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen
1 MIN

Alvar Aallon vaikutus näkyy skeittauk­sessa, vihjaa Jyväskylän Aalto2-museokeskuksen näyttely­ Aalloilta asfaltille – skeittikulttuurin ja arkki­tehtuurin leikkauspisteitä (18.5.–15.9.). Kalifornian rullalautailijat skeittasivat osavaltion 1970-luvun vesipulan aikaan tyhjissä uima-altaissa. Meno oli kovinta vapaamuotoisen mutkikkaissa altaissa, joiden esikuva oli Noormarkun Villa Mairean alla­s. Aalto2 esittelee skeittausta myös Arto Saari– ja Lizzie Armanto -näyttelyiden muodossa.

© Arto Saari

Nato-postimerkit kiinnostavat

Nato-jäsenyyden ratifiointi vei Ruotsilta kauemmin kuin Suomelta. Suomen Nato-­jäsenyyden kunniaksi julkaistiin postimerkki viime syksynä, ja Ruotsin jäsenyyttä muistetaan Anssi Kähärän suunnittelemalla posti­merkillä ja kymmenen merkin arkilla 8. touko­kuuta. Nato-merkit ovat fila­telistien suosiossa maailman­laajuisesti, Postin tiedote kertoo.


Ultraluksusaikaa

Rannekelloharrastajien riippu­maton Watch Rankings -sivusto jaottelee luksuskellot neljään kategoriaan. Ylimmän ultraluksus-kategorian uniikkikellot maksavat yli 40 000 dollaria. Niitä valmistaa maailmassa 65 yritystä, joista kahta luotsaa Sveitsissä asuva Kari Voutilainen. Ensimmäinen näyttely Voutilaisen kelloista ja elämäntyöstä on esillä Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa Espoossa 29. syyskuuta asti.